עדינה ואליקו הינם זוג בפרק ב בחייהם. הם שואלים אם הם מתאימים. עדינה, את בטוחה שאת בת 63 ? מכתב היד את חשה את עצמך מקסימום כבת 45. את כל כך תוססת ומלאה שמחת חיים ואנרגיה .
מזל שאליקו, בן ה 61 נמרץ ודינאמי, אחרת איך הוא יעמוד בקצב שלך? מצד שני טוב שאת נמצאת בחיים שלו, שכן את מרסנת במקצת את הגעש ואת האימפולסיביות שבו. אם לא את-אליקו היה יורה לכול עבר ומסתבך עם אנשים שהוא פגע בהם ומתנצל בפניהם. אין מה לאומר, הפתיל שלו קצר. את לעומתו אינטנסיבית אמנם ברגשות שלך- אהבתך יוקדת וכעסך עמוק אך את גם יודעת לרסן את עצמך ולשמור על פרופורציה.
בהתנהלות היום-יומית ניתן בבירור לראות אתכם מתפקדים כצוות מופלא, כאשר את מכריזה שיש להחליף את המקרר ואילו אליקו מנהל את המו”מ עם הסוחר על מנת להשיג את המחיר הטוב ביותר. אם השכנה מתלוננת על כך שהווליום של הטלוויזיה גבוה מדי זו את שמפייסת אותה, וטוב שכך, הלא אליקו היה סוגר לה את הדלת בפרצוף.
הפסיכולוג דר’ אריק ברן אמר שיחסים בין בני-אדם מושתתים, בין השאר, על מצבי אגו שונים. לכול אדם שלושה מצבי אגו- הבוגר- המנתח כל מצב, ההורה המטיף או מטפח את השני, והילד אשר מתייחס לכול סיטואציה בצורה רעננה ויצירתית. אם מתבוננים ביחסים הנוצרים בין בני-זוג, ניתן לאבחן מתוך איזה מצב אגו האדם פועל- מהילד, מהבוגר או מההורה שבו. אצלכם לדוגמא, את מנוהלת בעיקר על ידי הילד שבך, כלומר את מחפשת תמיכה, בטחון והגנה מבן הזוג ואילו אליקו, מנוהל על ידי ההורה שבו. היות וכך, ישנה הלימה בין הציפיות של כל אחד מכם מבן זוג. את מצפה שהוא יעמוד לצידך ויפנק אותך (את זה הוא כנראה צריך עוד ללמוד, נכון?) והוא מצידו מצפה לחוש חזק, תומך, תורם ו”גיבור”. לעיתים הגבולות בין מצבי האגו מטשטשים – אליקו לדוגמא, נותן גם לילד שבו להשתולל, בו בזמן שאת מגייסת את ההורה שבך אשר ממתן אותו.( אולי יותר מדי?). בהיותך אישה-ילדה, את מביאה לקשר את התמימות של הילדה אך גם את החום והאהבה של האימא. אליקו מביא לקשר את הסקרנות והדחף לטעום ולהכיר ארצות חדשות ולהתענג עם כל החושים.
אז מה הבעיה, בעצם? אתם זוג משמיים.